pexels-kat-jayne-568027.jpg

Alcoholprobleem bij vrouwen 

pexels-kat-jayne-551588.jpg

Het aantal vrouwen met een alcoholprobleem neemt de laatste jaren sterk toe. De grootste stijging is te zien bij hoogopgeleide, werkende vrouwen.

Deze toename heeft te maken met verschillende zaken. Vrouwen beginnen vaak met drinken als reactie op stress door werk, gezin of de combinatie van de twee. Ook problemen in een bepaalde levensfase kunnen aanleiding geven tot een verhoogde inname van alcohol: het krijgen van kinderen, of juist het uitblijven van een kinderwens, de menopauze, pensioen of verlies van een dierbare. 

Onze behandeling bij alcoholverslaving

Rehappy biedt hulp bij alcoholverslaving en helpt je op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. De behandeling volgens het Rehappy Model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. U kunt zich vrijblijvend aanmelden. Wij bellen u daarna uiterlijk de eerstvolgende werkdag terug. Binnen één week kan meestal al het intakegesprek op onze locatie in Oostmalle plaatsvinden.

 

Rehappy verzekert professionele private zorg aan in de vorm van een behandeling op maat. Na een intakegesprek wordt een persoonlijk behandelingsschema voorgesteld. Zo weet u vooraf wat u zal investeren in uzelf. Wij geloven dat je dit geïnvesteerde bedrag binnen het jaar na uw herstel in veelvoud hebt terugverdient. 

Het is niet makkelijk om toe te geven dat alcohol een probleem is. Het feit dat u deze website bezoekt, geeft aan dat u bereid bent om eerlijk te zijn ten opzichte van uzelf. Het vergt moed om toe te geven dat u mogelijks kampt met een alcoholverslaving. Rehappy kan u en uw familie helpen. Met ons zeer ervaren team, met een achtergrond in verslavingsproblematiek kunnen wij u gerichte hulp bieden. Wij weten wat verslaving inhoud en weten hoe moeilijk het is om hulp te vragen. 

Triora_diap_alcohol_verslaving_darkpink-

De aard van het probleem

Een verslaving werkt in principe bij een vrouw hetzelfde als bij een man. De gewoonte om te drinken loopt uit de hand . Toch is de aanleiding van een alcoholprobleem bij vrouwen meestal anders dan die bij mannen. Mannen starten vaak met drinken uit gezelligheid. Vrouwen beginnen meestal met drinken om andere redenen. Zo heeft een alcoholprobleem bij vrouwen meestal te maken met problemen vanuit de nabije omgeving. 

Zorg voor jezelf

Vrouwen proberen hun alcoholprobleem vaak te verbloemen. Een feit is ook dat vrouwen er veel later, dan mannen, voor uitkomen.  Dit kan jaren duren. Echter is het lichaam van een vrouw veel kwetsbaarder dan dat van een man. Vrouwen raken sneller onder invloed van eenzelfde hoeveelheid alcohol dan een man, maar er treedt ook veel sneller lichamelijke schade op als gevolg van alcoholgebruik. Zorg er dus voor als vrouw dat u eerder voor uzelf gaat zorgen en laat het niet te ver komen. 

 

Vandaag de dag wordt alcoholverslaving meer en meer (h)erkend als een daadwerkelijk probleem. U hoeft zich dus niet te schamen. Door deze (h)erkenning, zijn er veel mogelijkheden om hulp te vinden.

Een alcoholprobleem? Meld u nu aan!

  • Heeft u of een familielid alcohol nodig om het beven in de ochtend te stoppen? 

  • Als u alcohol nodig heeft om de afkickverschijnselen, te verlichten is dat een ernstig waarschuwingssignaal voor alcoholisme. ​

  • Denkt u dat u een alcoholprobleem heeft of twijfelt u? Dan kan u ook vrijblijvend aanmelden. 

  • Rehappy biedt een dagbehandeling en individuele ambulante hulp bij verslaving in Oostmalle. 

REHAPPY laagdrempelige verslavingszorg: "ook voor u een oplossing"
REHAPPY MODEL v2 tekst-5.png