top of page
Sports Facility

Informatie voor bedrijven, sport- en cultuurverenigingen en scholen

Heeft iemand bij u op de werkvloer, sportvereniging of school last van een verslaving? REHAPPY is uw specialist in hulp bij verslaving. REHAPPY biedt hulp bij verslaving voor ‘mensen zoals U en ik’, dus ook voor uw collega, teamgenoot of studiegenoot.

 

Bent u verantwoordelijk voor het personeel ? of een collega ? 

Wat kunnen bedrijven, sportverenigingen en scholen zelf doen?

 

Steeds meer HR professionals erkennen dat een goede behandeling van de verslaafde de kans op werkverzuim enorm verkleind en de kans op re integratie sterk doet toenemen.

 

Signaleren van verslaving

Het signaleren van een verslaving is vaak lastig en vaak ook niet duidelijk zichtbaar. Belangrijk voor het signaleren van een verslaving is dat er binnen bedrijven, sportverenigingen en scholen meer aandacht wordt besteed het verspreiden van informatie over verslaving en hulp bij verslaving. 

 

 

Ontwikkel beleid met betrekking tot alcohol- en middelenmisbruik en maak een preventieplan. Communiceer het beleid en plan en spreek openlijk over mogelijke hulpverlening en ondersteuning vanuit de werkgever, sportclub en school bij problemen met verslaving of andere problemen met de geestelijke gezondheid. Door meer informaie over verslaving te verspreiden in het openbaar, wordt het voor mensen gemakkelijker om signalen van verslaving te herkennen en mensen die hulp nodig hebben bij verslaving te ondersteunen in het zoeken naar passende hulp.

 

Ingrijpen en handelen bij een probleem met verslaving

Vaak hebben mensen in de omgeving van iemand met een verslavingsprobleem eerder door dat er een probleem is of dat het niet goed gaat dan deze persoon zelf. Meldt iemand zich vaker ziek dan normaal, kan hij of zij niet meer goed functioneren en stoot hij of zij sociale contacten af? Heeft u een vermoeden dat iemand mogelijk een verslavingsprobleem heeft? 

 

Professionele hulp te zoeken. 

U kunt uw collega, teamgenoot of studiegenoot aanmelden voor een behandeling voor verslaving bij REHAPPY. Is hij/zij nog niet klaar voor een behandeling? 

 

Heeft u een collega, teamgenoot of studiegenoot die last heeft van een verslaving, maar weet u niet goed wat u hieraan kan doen? Het team van REHAPPY helpt u graag en voorziet u graag van meer informatie. U kunt REHAPPY telefonisch bereiken via: +32 (0)478 05 30 63. Is op er dit moment geen probleem met verslaving in uw omgeving, maar  wilt u hier wel meer aandacht voor creëren op de werkvloer, sportclub of school? REHAPPY kijkt graag samen met u wat wij kunnen doen om verslaving in uw omgeving meer aandacht te geven. Vul ons contactformulier in en we bespreken samen de mogelijkheden!

Ik wil een vrijvlijvend gesprek

Discretie is ons handelsmerk!

bottom of page