top of page
DSC09701.jpg

Dagprogramma Burn-out

Wat doet burn-out in jullie aanbod?

Hoewel het wellicht een vreemde eend in de bijt lijkt, ondervinden we dat veel van de gedachte- en gedragspatronen die bij burn-out op de voorgrond staan, gelijkaardig zijn aan die bij verslaving. Bijvoorbeeld, niet goed kunnen loskomen van de werksituatie of een gevoel van machteloosheid en incompetentie. Dit heeft ons doen besluiten onze expertise ook in te zetten wanneer er sprake is van overspannenheid of (nakende) burn-out.

Je kunt onze behandeling combineren met halftijds werken, en heeft als voordeel dat je -als je er snel genoeg bij bent- niet maandenlang thuis hoeft te zitten. Een korte periode thuis om uit te rusten, waarna we weer progressief opbouwen heeft grote voordelen. Het verkleint de afstand tot de arbeidsmarkt en kost jou en je werkgever minder geld!

Waarom zou ik dit programma volgen?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het beter zou zijn om niet te lang thuis te zitten bij burn-out omdat dit weinig bijdraagt aan het herstel en het gevoel van incompetentie enkel maar vergroot. In plaats daarvan is het veel interessanter om deeltijds actief aan jezelf te werken.

Daarom hebben we specifiek voor overspannenheid en burn-out een maatwerk traject uitgestippeld. We werken op lichaam en geest, en combineren verschillende therapievormen om jou zo goed mogelijk vooruit te helpen. In plaats van maanden thuiszitten, kun je bij ons op korte tijd uitvinden wat juist tot de spanning leidt, en hoe je dit zo goed mogelijk voorkomt. Aangevuld met krachtige zelfzorgtechnieken en aandacht voor je omgeving geven we je een totaalpakket voor een vrijer leven.

Voor wie?

Iedereen die het verlangen heeft een burn-out te voorkomen of uit een burn-out te komen, en die bereid is te onderzoeken hoe de overspannenheid is ontstaan en te experimenteren met nieuwe manieren van omgaan met spanning.

Hoeveel tijd investeer je?

12 weken werk je intensief aan je herstel, nadien volg je 8 weken. Ons brein heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie - het is dus beter om er meer tijd voor uit te trekken als je graag duurzaam wil herstellen

Hoe ziet het programma eruit?

Voor je start maken we samen een gedetailleerd behandelplan op. Zo weet je precies waar je ja tegen zegt. We volgen je dagelijks op om kort op de bal te kunnen spelen. Een combinatie van verschillende soorten therapieën en zelfzorgmethodes zorgen voor een gevarieerd programma. Maandelijks kun je ook deelnemen aan REHAPPY Events die je ook na afloop van je behandeling nog mee kunt blijven doen. Dit resulteert in onze no-nonsense efficiënte aanpak met laag terugvalpercentage.

Stel je open voor een nieuwe manier van leven, en je bent al halfweg!

bottom of page