top of page
DSC09397.jpg

Dagprogramma Eetstoornis

Waarom dit ambulante programma?

Uit onze ervaring blijkt dat een opname vaak niet de oplossing is voor je eetprobleem. Immers, in een veilige omgeving is het gemakkelijker om je eetgedrag onder controle te houden. De echte uitdaging komt pas als je het in je dagdagelijkse realiteit moet waarmaken.

 

Daarom bieden we je gepaste hulp om, al dan niet gecombineerd met (vrijwilligers)werk, je leven op te pakken en opnieuw vorm te geven. Dit alles vanuit een cliëntgerichte herstelvisie. We willen je een nieuw leven aanbieden, waarin je niet meer hoeft te overleven.

Voor wie?

Iedereen die het verlangen heeft om een gezonde relatie met eten aan te gaan, en hiervoor bereid is om te onderzoeken wat ertoe heeft geleid dat het eetprobleem is ontstaan.

Dit programma is voor iedereen die:

  • 16+ is

  • geen opname (meer) wil

  • uit een opname komt en nog extra zorg nodig heeft

  • wil herstellen in de eigen, vertrouwde omgeving

  • een veilige plek heeft om naar terug te keren (eigen woonst, bij vrienden of familie, ...)

Hoeveel tijd investeer je?

12 weken werk je intensief aan je herstel, nadien volg je 8 weken. Ons brein heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie - het is dus beter om er meer tijd voor uit te trekken als je graag duurzaam wil herstellen

Hoe ziet het programma eruit?

Voor je start maken we samen een gedetailleerd behandelplan op. Zo weet je precies waar je ja tegen zegt. We volgen je dagelijks op om kort op de bal te kunnen spelen. Een combinatie van verschillende soorten therapieën en zelfzorgmethodes zorgen voor een gevarieerd programma. Maandelijks kun je ook deelnemen aan REHAPPY Events die je ook na afloop van je behandeling nog mee kunt blijven doen. Dit resulteert in onze no-nonsense efficiënte aanpak met laag terugvalpercentage.

Stel je open voor een nieuwe manier van leven, en je bent al halfweg!

bottom of page