Nature Explorer

REHAPPY verslavingszorg

We bieden een laagdrempelige en evidence-based behandeling van verslaving, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Hiernaast geven we de terminologie van de 12 stappen van het Minnesota model mee, omdat we je vragen deel te nemen aan zelfhulpgroepen. Wil je graag meer weten over hoe wij verslaving bekijken en behandelen? Beluister dan ook zeker onze podcast.

We bieden dagbehandeling en trajecten op maat aan. 

Uniek aan ons concept is ons online cliënt begeleidingssysteem. Zowel de cliënt als de behandelaar hebben toegang tot het systeem, wat de behandeling ten goede komt.

Voor wie zoek je hulp?

Als je graag iemand anders zou willen helpen, bekijk dan zeker de pagina 'Ik zoek hulp voor iemand'.

Meer informatie over zelf hulp krijgen vind je op de pagina 'Ik zoek hulp voor mezelf'. Als je zelf vastloopt omdat iemand in je omgeving met een verslaving kampt, dan kun je als naaste bij ons terecht voor begeleiding.

Waarom raken mensen verslaafd?

Het is een combinatie van factoren. Het heeft onder andere te maken met de draagkracht van iemand, erfelijke belasting, met de situatie waarin iemand zich bevindt. 

Het kan mensen uit alle lagen van de bevolking treffen. Verslaving zorgt er voor dat je niet bewust aanwezig bent in je eigen leven. In eerste instantie is dit een bescherming voor erge gebeurtenissen of stress. Op lange termijn is elk verslavingsgedrag schadelijk en destructief.

Verslaving is, net als een chronische aandoening, gedrag dat niet altijd in je leven op de voorgrond staat. Het blijft wel altijd onderliggend aanwezig. Als het verslavingsgedrag er even niet is, wil dat niet zeggen dat je niet meer verslavingsgevoelig bent. Dat blijf je namelijk -volgens de laatste wetenschappelijke resultaten - wel. We geven je handvatten om met deze kwetsbaarheid om te gaan, zodat de verslaving niet meer nodig is.