Paar knuffelen vriend

Naasten

Traject voor naasten

Je zit met je handen in je haar. Al zoveel geprobeerd, al zoveel kansen gegeven. Niks lijkt te helpen. Je weet niet meer wat je nu nog kunt doen, langzaamaan ga je er zelf aan onderdoor. Herkenbaar? Wacht dan niet langer!

Tijdens de behandeling kan er door naasten een parallel traject worden gevolgd. In wekelijkse groepssessies van telkens 2 uur bespreken we belangrijke thema's en reiken we handvatten aan om met de verslaving om te gaan en het herstelproces optimaal te ondersteunen.

De groepssessies gaan door op zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12u en worden begeleid door ervaren hulpverleners en gastsprekers.

 

We begeleiden jullie individueel en bieden relatie- en systeemgesprekken (gesprekken met gezin of naasten uit de vrienden- en kennissenkring) aan waar nodig.

Soms is de verslaafde er nog niet aan toe om hulp te zoeken of te aanvaarden. Dan kunnen we jullie bijstaan bij mogelijke stappen die moeten worden genomen richting de verslaafde. Dit kan in de vorm van een interventie of motiverend gesprek bij je thuis of in de praktijk. Neem voor een interventie zeker contact met ons op!

 

Wil je graag meer weten over hoe wij verslaving bekijken en behandelen? Beluister dan ook zeker onze podcast.

Relatie- en systeemgesprekken

Tijdens de behandeling betrekken we graag de partner en gezinsleden bij het proces. Belangrijke andere personen, te denken aan vrienden of goede buren, kunnen soms ook een rol opnemen om het herstel te bevorderen en te ondersteunen. 

De gesprekken zijn bedoeld om elkaar beter te begrijpen, weer in contact te komen met elkaar, en bespreekbaar maken van moeilijke thema's. Samen werken we naar oplossingen en manieren om beter met elkaar om te gaan. Dit helpt spanningen te verminderen en vertrouwen op te bouwen. Dit alles gebeurt vanuit een cliëntgerichte herstelvisie. 

Machteloosheid bij verslaving

Als iemand een verslaving heeft, raakt dat niet alleen de verslaafde zelf, maar iedereen errond. ​Je hoeft geen verslaving te hebben om te lijden onder de verslaving van een geliefde. Een aantal tips geven we je graag alvast mee.