top of page
Paar knuffelen vriend

Naasten

Traject voor naasten

Je zit met je handen in je haar. Al zoveel geprobeerd, al zoveel kansen gegeven. Niks lijkt te helpen. Je weet niet meer wat je nu nog kunt doen, langzaamaan ga je er zelf aan onderdoor. Herkenbaar? Wacht dan niet langer!

Een herstelproces valt of staat bij hoe de context ondersteuning krijgt en biedt. We begeleiden jullie daarom graag individueel en bieden relatie- en systeemgesprekken (gesprekken met gezin of naasten uit de vrienden- en kennissenkring) aan waar nodig.

Soms is de verslaafde er nog niet aan toe om hulp te zoeken of te aanvaarden. Dan kunnen we jullie bijstaan bij mogelijke stappen die moeten worden genomen richting de verslaafde. Dit kan in de vorm van een interventie of motiverend gesprek bij je thuis of in de praktijk. Neem voor een interventie zeker contact met ons op!

 

Wil je graag meer weten over hoe wij verslaving bekijken en behandelen? Beluister dan ook zeker onze podcast.

Relatie- en systeemgesprekken

Tijdens de behandeling betrekken we graag de partner en gezinsleden bij het proces. Belangrijke andere personen, te denken aan vrienden of goede buren, kunnen soms ook een rol opnemen om het herstel te bevorderen en te ondersteunen. 

De gesprekken zijn bedoeld om elkaar beter te begrijpen, weer in contact te komen met elkaar, en bespreekbaar maken van moeilijke thema's. Samen werken we naar oplossingen en manieren om beter met elkaar om te gaan. Dit helpt spanningen te verminderen en vertrouwen op te bouwen. Dit alles gebeurt vanuit een cliëntgerichte herstelvisie. 

Machteloosheid bij verslaving

Als iemand een verslaving heeft, raakt dat niet alleen de verslaafde zelf, maar iedereen errond. ​Je hoeft geen verslaving te hebben om te lijden onder de verslaving van een geliefde. Een aantal tips geven we je graag alvast mee. 

bottom of page