top of page
DSC09571.jpg

Het REHAPPY Model

REHAPPY MODEL v5 tekst.png

Het unieke Rehappy behandelmodel bestaat uit evidence-based behandelvormen in combinatie met experience-based werkvormen.

 

Dit buitengewoon model combineert verschillende therapieën, zoals traumatherapie, brainspotting, dialectische gedragtherapie (DGT) en terugvalpreventie (TVP). We begeleiden onze cliënten met verslaving doorheen de 12 stappen. 

Naast de klassieke therapievormen gaan we samen met onze cliënten werken aan hun fysiek herstel en creëren we een groep mensen die op elkaar kunnen terugvallen en steun vinden bij elkaar. 

GetImage-6.ashx.jpeg

REHAPPY, it is possible!

Ben jij opzoek naar hulp voor jezelf, een familielid, een vriend(in) of geliefde? Aarzel dan zeker niet om contact ment ons op te nemen. Wij helpen je graag op weg naar een gelukkig, gebalanceerd en gezond leven. 

Psychotherapie 

Binnen het REHAPPY behandelmodel worden evidence-based behandelvormen gecombineerd met experience-based werkvormen. Hieronder vallen o.a. dialectische gedragstherapie (DGT), sociale vaardigheidstraining (SVT) en terugvalpreventie (TVP), traumatherapie, brainspotting, integratieve psychotherapie vanuit een cliëntgerichte herstelvisie. Daarnaast geven we de terminologie van de 12 stappen mee aan cliënten met verslaving.

Medisch-psychiatrische behandeling

Bij aanvang van een behandeling bij REHAPPY worden patiënten door één van onze psychologen onderzocht om te bepalen of medische zorg nodig is. Indien er een medische detox-behandeling noodzakelijk is wordt er, in overleg met de huisarts, een oplossing gezocht in de nabijheid van de woonplaats. Cliënten moeten tijdens de behandeling abstinent blijven. Bij gedragsverslaving en eetstoornissen worden passende afspraken gemaakt.

Sociale reïntegratie

Terugkeren naar de maatschappij,  het 'normale' leven terug oppikken, kan een hele uitdaging zijn. Met onze professionele nazorg helpen we cliënten reïntegreren. We laten ze kennismaken met zelfhulp

Lichamelijk herstel

We bieden persoonlijke sport- en trainingsprogramma's, variërend van dagelijkse wandelingen tot sportactiviteiten of creatieve ontspanning in de buitenlucht. 

Spiritualiteit

Binnen het model geven we uitgebreid aandacht aan het vinden van een doel en betekenis in het leven. Het aangaan van verbinding met jezelf, geliefden en anderen is van cruciaal belang om in staat te zijn transformatie te ondergaan in het overwinnen en beheren van verslaving. 

Systeemtherapie

We bieden hulp voor naasten als onderdeel van onze behandeling van verslaving, en op zichzelf staand als begeleiding voor de omgeving van de verslaafde. Een verslaving heeft impact op iedereen rond de verslaafde. De omgeving lijdt vaak even hard als de persoon met het verslavingsprobleem.

REHAPPY Events

De behandeling gaat verder dan onze behandelkamer. We trekken er samen op uit om te werken aan zelfvertrouwen, vertrouwen in de ander, zelfwaardering en zelfbeeld, etc. Bovendien is het ook heel erg leuk!

bottom of page