top of page
outdoor Party

XTC (MDMA)

Ecstasy (XTC), ook wel lovedrug genaamd, wordt gezien als een harddrug. De werkzame stof in XTC is MDMA. XTC behoort tot de amfetamines. Ecstasy komt van het woord extase; een toestand van buiten zichzelf zijn door opgetogenheid. XTC wordt ook wel gezien als een echte partydrug. ​

De risico’s van een XTC verslaving

In eerste instantie lijkt XTC een vrij onschuldige drug, maar toch kan het gebruik van XTC ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. 

Op korte termijn: oververhitting, watervergiftiging, slecht gebit, angstaanvallen. Er kan uitdroging van het lichaam ontstaan, waardoor mensen geneigd zijn om meer water te drinken. Een watervergiftiging kan uiteindelijk zorgen voor een verhoogde druk in de hersenen die een infarct, coma en zelfs de dood tot gevolg kan hebben. 

Op lange termijn: geheugen- en concentratiestoornissen en depressie. Zeker voor mensen die al gevoelig zijn voor een depressie is het gebruik van XTC af te raden. 

De risico’s kunnen ook al bij een lage inname van  XTC voorkomen en zijn niet vooraf in te schatten. Daarnaast is het nooit duidelijk welke stoffen er precies in de pil zitten en hoe het lichaam hierop zal reageert. Zeker mensen die al lichamelijke problemen hebben, zoals hart- en bloeddrukproblemen, lopen verhoogd risico lopen op negatieve bijwerkingen.

Herkenbaar? Aarzel niet langer en neem contact op!

bottom of page